събота, 18 юни 2011 г.

Рецептите на Ванга

    за разширени вени
    1. 50 г листа от черница се залива с 1 литър гореща вода. Ври 10-15 мин. и се прецежда. Отварата се пие 3 пъти на ден преди ядене.

    2. В 1 л прясно мляко, след като кипне, се изстисква сокът на 1 лимон. Прецежда се и течността се изхвърля, а гъстия остатък (още хладък) се поставя като компрес на болното място сутрин и вечер.

    3. 1 кг кори от леска се варят в 2 л вода, докато се получи гъста каша. Върху листа от подбел се слага от тази каша и се налага върху възлестите вени като компрес всяка вечер. Лечението продължава 15 дни.

    4. 1 с. л. зелен камък (кара боя), след като е изпечен на огън и е станал кафяв, се стрива на прах и се смесва със 100 г прясно краве масло. Сутрин и вечер болното място се маже със сместа, бинтова се и 3 дни се лежи.

   5. 1 шепа орехови ядки кисне в 150 мл мастика  в продължение на 40 дни. След това се счукват на каша, налагат се на болното място като компрес и така се престоява цяла нощ.

   6. 1 шепа пресни гроздови зърна се смачква и се налага върху болното място като компрес. Трябва да се престои цяла нощ.

   7. 10-15 пресни листа от живовляк се смачкват на каша и се налагат като компрес върху болното място. Така се престоява цяла нощ.

   8. В продължение на 20 дни се изяждат сутрин на гладно по 10 ореха.

   9. Няколко лозови листа се посоляват със сол и като компрес се поставят за през нощта на болното място.

    Смущения в сърдечната дейност. Застой на течности (за отводняване на организма)
   1. 3 цвята от акация се заливат със студена вода и се варят, докато водата стане 1/2 литър. Прецежда се и от отварата се пие по 1 к. ч. 3 пъти на ден преди ядене. След 3 дози се почива 10 дни и лечението се повтаря.

   2. Вземат се 100 г червен кантарион (трескавиче), 50 г зайча сянка (аспарагус), 40 г кори от бреза. Нарязват се на ситно и се смесват. В 1 л вряла вода се слагат 3 с. л. от сместа и се варят, докато отварата стане 1/2 л.  Пие се 3 пъти на ден 30 мин. преди ядене по 1 ч. ч.
   Внимание!  Зайчата сянка е вредна при остри възпаления на бъбреците!

   Тонизиране на сърдечната дейност
   Вземат се 100 мл сок от лимон, 100 мл зехтин, 2 г камфор на прах. Смесват се. Пие се сутрин по 1 ч. л. преди ядене. Държи се в хладилника (до 4 дни). Комбинира се със запарка от 2 с. л. глог (билка) в 350 мл вода ( залива се с вряла вода и се държи 1 мин). Приема се по 1/3 от сместа 3 пъти на ден преди ядене. На всеки 20 дни се почива по 10-15 дни.

    Хипертония (високо кръвно налягане)
   1. Вземат се по 2 с. л. глог, шипка (плод) и чубрица. Заливат се с 350 мл вряла вода. Сместа се оставя на огъня да ври 1 мин. Кисне 15 мин. Прецежда се и се пие 3 пъти на ден по равни части.

   2. Взема се по 1 листче здравец 3 пъти дневно преди ядене. Следи се какъв е ефекта и се преустановява лечението.

   3. 3 пъти на ден се пият по 5 мл сок от черноплодна офика (калина, самодивско дърво) в продължение на месец или два.

   4. 3 пъти на ден се изяжда по 1 малко листенце калофер. Следи се какъв е ефекта и се прекратява лечението.

   5. 1 път на ден се взема на обяд по половин ч.л. счукано синапено семе (хардал). Лечението продължава 10 дни.

   6. В 1/2 л прясно мляко се слага сокът на два лимона. Разделя се на 3 части и се пие сутрин,  на обед и вечер. Пие се суроватката, а гъстия остатък се изяжда.

   7. 5-6 листа от черница се заливат с 1 ч.ч. вряла вода. Ври 2 минути. Прецежда се. Отварата се пие на 3 пъти.

   8. Счукват се и се смесват 3 скилидки чесън и ядките на два ореха. Изяждат се сутрин преди закуска. След два-три дни да се провери резултата и ако е необходимо да се продължи лечението.
   Внимание!  Да се следи да не спадне рязко кръвното налягане.

   9. 12 глави чесън се обелват, счукват се и се поставят в 1 л гроздова ракия. Престоява 40 дни на слънце. От настойката се взема по 1 с. л. 3 пъти на ден преди ядене. Курсът на лечение не се повтаря.

   10. 1/2 кг мед се смесва с три лимона, 20 листенца от индрише и 20 семки от праскови. Взема се от сместа по 1 с.л. 3 пъти на ден половин час преди ядене.

Няма коментари:

Публикуване на коментар